01 Disember 2009

Salam Aidiladha....(baru muncul daaaa...)

alhamdulillah......

skrg da raya korban....lamanya x updet blog ni...maklum la....sbuk jak dari exam,program n mcm lg la....bgitula rncm hidup ni....da lama x cita untuk mngisi ruangan blog ku ni....eeeemmmm...bgitula...

nak cita tapi xtau nak stat kt na....ala...cita je la....kita stat dari exam pd 30 oktober 2009...masa tu hari pertama exam kt uum....walaupun exam stat masa tu tp aq lum mula lg paper ku masa tu...aq stat 9 november....alahai...lamanya juga stat,,,...ada la kwn ckp bgsnya lwt stat ble stdy byak2....ada juga ckp lwt stat lwt blk kmpg....arrrggghh..aq xpduli suma tu....ada aq kesah??...hehehe(ayt2 kwn ku kt uum)....rindu korang....

wpun stat 9 nov tp paper ku sgt rapat...bab dgn 6 paper sem ni tarikh aq exam dekat2 jak...9,10,13,16,17 n 18...pehhhh....azab ku rasa,,,..tp dsbbkn...aq ni jns yg stdy lwt....agk glaba jgk la...tp alhamdulillah...dalam kawaln juga la....exam kali ni agak susah juga la...mana tak nya dala susah ,rapat2 lg tu...nah...ambil ko....da tu stdy lwt lagi...emm rasa kan lu....tapi aq ble kawal suma nya....hehehe....


itu cita exam... ni plak cita lpas exam....lpas jak paper last malam 18 nov tu...aq trus p latihan n trus brtndg bola sepak dalam laptop daa,,....of coz la game....PES tu la nm gemnya...sapa kaki game msti tau punya...hehehe....stat malam tu aq main sampai xtdur mlm...pas slt subuh baru tdur....smbil2 kms blik n brg...bab nak balik umah...umah ku yang ku cinta...kt na???? ala...kat tawau tercinta.......huhu....masa ni...aq da tmbah terer la juga men game bola ni....tapi xla juara...hehehe....jarang main cam ni....apa lagi men smpai puas...heheheh...smbil2 hilgkn rasa tension pas exam katakan....

huhu..dalam mnunggu nak blek kg tu...Allah uji plak dgn pnyakit mata...sblah kanan....mujur ada kawan tlg ubtkan...tapi esoknya plak...sblh kiri palk skit...2 2 da sakit...aduh masa tu...Allah ja la yg tau btpa ku ksakitan....tapi suma tu ujian dari Allah...aq redha jak...pas tu 22 n0v aq bsiap awal pagi dalam jam 5 pg untuk brgkat ke airport alor star...kawan rapat ku juga la yang antar....dlm mnhn kskitan mt tu aq truskan pjlanan dr uum ke airport alor star...bab xsbr nak blik umah...

stibanya kt airport... aq rs malu palk bjalan ke sana ke sini dgn keadaan mata ku yang bgkak lagi merah.....tapi aq buat2 tak tau je....tepat jam 845 pg..kapal trbg airasia trbng mnuju airport lcct k.l.....aq apa lg..tdur la kt ats kpl tu untuk rhtkan mata yang kskitan....zzzzzzzzzzzzzzzzzz

dlm nyenyk tdur tu..aq tsdr bab pgumumn kapal nak lndg da....apa lg aq pun trus btulkn krusi n buka mt plhn2 bab skit bla nak clik kn mt...emmm..cobaan....setibanya kat lcct aq trus trun dr kpl n cpt ambil beg n trus cari mamber yang da tunggu aq smlmn bab kami akn blek bsm ke twu dgn flight yg sm...nk pndkkn cita....tpt jm 640 kpl ak 5154 ke twu berlpas..tp skit ati juga la...bab kpl lwt..spttnya jm 530 da btolak da...korg tau la btp sbrnya aq tunggu dgn mata yang skit plak tu....sabar...sabar...

pa lg..dlm kpl tidur la...xtau nak wat apa....tdur la...tpt jm 930 mlm...smpai da kt tawau...sgt hapy bab da smpai...bla nak g amik beg...aq d uji lagi oleh Allah...barang ku tertukar plak dgn pnmpg lain....beg aq d ambil org...emmm sabarnya aq mlm tu..aq trpksa berurusn untuk dptkan beg ku smula..tunggu punya tunggu org yg amik beg tu...xjwb plak pggilan yg kmi wat dgn btuan kakitangan Airasia.....sejam jgk la aq tunggu.. aq trus putuskan amik no.pjbt airasia . bg mklumt ku dgn dorg...stel esok...bab aq pnt...


esoknya ....en.fernando (kakitangan airasia) tlefon n bgtau org yang amik brg ku da bg mklmbls...jd dia bg no.tfon org tu...n aq tnpa buang ms...trus tfon org tu...ckp punya ckp...da dpt kata spkt...dia sudi antr beg ku...ms tu aq kt giant....syukur dpt blik brg2 ku..kalo x...nk pakai bju pa la aq kt umah....(tq so much en.fernando)

tu la....srba bnyak cita ku....tp nk tmbah skit lg...cita tntg aq brya korban taun ni....best la bab dpt kmpul suma family.....raya kedua pa lg...g tumbgkan lmbu korban kt madrasah sg.imam....13 ekor tue...fuhhhh.....dasyat...tp aq jaz lapah 1 ekor je.....heheh...wat scr jemaah...sronok....hehheh...

ni la kngn ku slama x updet blog....skurg2nya dpt la ku tulis n kgsi dgn kwn2 pmbaca...heheheh...smoga cita ku ni dapat jd cita yang hburkan shbt sklia....ampun maaf kalo ada tsilap kata dalam cita kali ni n kpd shbt2 yg knl dri ini aq nk mohon maaf kalo slma ni byak wat slh pd kalian suma...moga amalan korban kita tahun ni mabrur....amin....jumpa lg....

Tiada ulasan:

Catat Komen